Floreant tweede na overwinning op Sportief

Scheidsrechter

M.B.Sttreef

Accommodatie

Onbekend

Het was een turbulent weekend in de vierde klasse C. Koploper NSV’46 en nummer twee Woerden liepen tegen hun eerste verlieswedstrijd op en Floreant steeg naar de tweede plaats door een afgetekende 4-0-overwinning op Sportief.

Zowel Floreant als Sportief misten een handvol basisspelers. Bij Floreant, dat met drie spitsen aantrad,  stonden twee jeugdspelers in de basis en op de bank zaten er nog eens vier. In de eerste helft bouwden de Boskopers, spelend met een stormachtige wind in de rug, een veldoverwicht op, maar wisten dat niet in doelpunten om te zetten. Tot drie minuten voor rust de vaak mee opkomende rechtsback Michael de Zwart een hoge voorzet van Ward van den Hoogen op zijn pantoffel nam en kogelhard langs de doelman van Sportief schoot.

In de tweede helft maakte Sportief zich op om met wind mee snel de schade te herstellen, maar kreeg al na drie minuten nog een tegendoelpunt te verwerken. Mike van der Zijden speelde Martijn Schreuder aan, die koelbloedig de 2-0 maakte. Daarna ging Floreant steeds beter combineren en wist het nog tweemaal te scoren. In de 60ste minuut schoot Roy Monissen een penalty perfect in de linkerbovenhoek, nadat hijzelf eerder in het strafschopgebied was gevloerd. Elf minuten later was het opnieuw Michael de Zwart die op aangeven van Mike van der Zijden het net wist te vinden en de eindstand van 4-0 op het scorebord bracht.

Op 25 november vervolgt de nieuwe nummer twee Floreant de competitie met een uitwedstrijd tegen Moerkapelle, dat op de twaalfde plaats staat in de rangschikking. (RT)