Scheidsrechter

A.Sturz

Accommodatie

Onbekend

In de vierde klasse C verloor nummer drie Floreant in eigen huis van de koploper NSV’46 uit Noorden. Hoewel NSV de laatste twee wedstrijden had verloren, revancheerde de ploeg zich volledig tegen de Boskopers en won verdiend met 2-4.

Eerste helft

Na een rommelig begin kwam Floreant na dertien minuten op een 1-0-voorsprong. Na goed jagen op de bal in de Noordense verdediging maakte Bruce Tol de openingstreffer. Daarna liet NSV zien waarom het aan kop staat. De slag op het middenveld werd glansrijk gewonnen en het wachten was op de doelpunten. Voor rust kwamen die beide van de voet van Lars de Jong, die ongehinderd de 1-1 (24ste minuut) en de 1-2 (35ste minuut) mocht binnenschieten.

Tweede helft

Jammer voor de wedstrijd was dat de scheidsrechter in de 67ste minuut als enige in het stadion een overtreding zag in het strafschopgebied van Floreant en NSV een penalty toekende, die netjes benut werd door Robin van Koert. Toen twee minuten later uit een onoverzichtelijke situatie de 1-4 werd aangetekend met een kopbal van Michael van Koert, leek Floreant op een forse nederlaag af te stevenen. Twee minuten later veerde Floreant toch wat op. Simeon van Klaveren zette Martijn Schreuder vrij op de linkerflank en hij scoorde beheerst de 2-4. Dezelfde Schreuder werd – weer twee minuten later – opzichtig gevloerd binnen de zestien meter, maar tot frustratie van de voetballers en supporters van Floreant zag de scheidsrechter er ditmaal geen strafschop in.

In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, maar waren de kansen toch vooral voor NSV, dat al met al een verdiende overwinning boekte.

Op 9 december speelt Floreant, nu vierde in de rangschikking,  zijn volgende wedstrijd uit tegen het laaggeklasseerde Rijnstreek. (RT)