Datum

21 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de vierde klasse C bleek Floreant niet bij machte om het koploper NSC’46 moeilijk te maken. De uitwedstrijd werd met 3-1 verloren.

Twee weken geleken verraste Floreant concurrent Woerden door in de eerste twintig minuten drie doelpunten te maken. Ditmaal overkwam hetzelfde de Boskopers. In de eerste helft overrompelde NSV Floreant volledig en stond het na negentien minuten op een 3-0-voorsprong door twee doelpunten van Dillen Rietveld (negende en twaalfde minuut) en Lars de Jong (negentiende minuut).

Na rust deed Floreant al na twee minuten iets terug: Roy Monissen zorgde voor de 3-1. In het resterende deel van de wedstrijd waren er nog kansen voor onder anderen Martijn Schreuder en Roy Monissen, maar beide partijen kwam niet meer tot scoren. Bij Floreant maakten Thijs van der Loo en Chandeux van Herk, normaliter spelend bij de jongens onder zeventien, via invalbeurten een verdienstelijk debuut in het eerste elftal.

Op 28 april speelt Floreant, inmiddels zesde op de ranglijst, uit een inhaalwedstrijd tegen het laaggeklasseerde Rijnstreek. Om zicht te houden op de nacompetitie moet er met zeer ruime cijfers gewonnen worden. (RT)