Sportlaan 5
2865AH
AMMERSTOL
tel. 0182-353055

Floreant is dankzij een 2-4-overwinning in de uitwedstrijd tegen Ammerstolse S.V. opgeklommen naar een derde plaats in de vierde klasse C. Tegen de nog puntloze hekkensluiter moesten de Boskopers alles uit de kast halen om de zege veilig te stellen.

Al na vier minuten kwam Floreant op een voorsprong. Vanuit een klutssituatie loste Bruce Tol een houdbaar schot op het doel, maar doelman Stef Kranendonk liet de bal door zijn vingers glippen. De vroege treffer leek de aanzet tot meer doelpunten, maar omdat Floreant zeer matig speelde, bleven die uit. Een kwartier voor rust kwam de thuisploeg zelfs op gelijke hoogte. Een hoge bal werd vanuit een vrije trap de Boskoopse doelmond in geschoten en routinier Frank de Bruyn kopte de bal van dichtbij langs doelman Gregory Smeenk.

In de tweede helft had Ammerstolse S.V. binnen tien minuten drie kansen, maar wist die niet te verzilveren. Floreant kreeg naarmate de wedstrijd vorderde meer grip op het spel, zeker toen middenvelder Bart Houdijk en rechtervleugelspeler Chandeux van Herk invielen. Jeffrey Hilgeman scoorde de 1-2 op aangeven van Dave Maljaars en even later maakte de van een blessure herstelde invaller Luuk Speijer de 1-3. De wedstrijd leek gespeeld, maar tegen de verhouding in kwam Ammerstolse S.V. nog terug tot 2-3 door een kopbal van een andere routinier, Peter Teeuwen. Conditioneel was de thuisploeg aan het einde van zijn Latijn en in de laatste minuten van het duel kreeg Floreant nog vier grote kansen om te score uit te breiden. Slechts een daarvan werd benut door Jeffrey Hilgeman, die zijn tweede treffer van de dag maakte en de eindstand op 2-4 bracht.

Zaterdag 30 oktober speelt nummer 3 Floreant thuis tegen nummer 4 GSV Gouda. Beide ploegen staan op 12 punten, slecht één puntje achter de koplopers Bergambacht en Haastrecht. (RT)